Què fem

Com a centre local d’informació la Biblioteca de Piera genera, conjuntament amb l’Ajuntament de Piera i la Diputació de Barcelona, activitat de lleure, formació i cultura. Les més representatives i que es recullen en l’agenda d’actes són:

Cicles de conferències. Oferim dos cicles de conferències al llarg de l’any:

7 d’experiències als mesos de febrer/març. És una proposta d’acció cultural, participació ciutadana i dinamització de la vila en que durant 7 dijous consecutius a les 19h, diferents professionals de diferents disciplines comparteixen les seves experiències professionals i/o personal amb el públic assistent.

Assaig de… els dimecres de novembre a les 19h. Cicle de converses per apropar i ampliar els coneixements sobre una disciplina concreta. Les converses són conduïdes per un moderador per motivar la participació del públic, qui ha d’esdevenir part protagonista amb les seves reflexions i mirada crítica.

Clubs de lectura. Són espais de conversa i opinió al voltant de la lectura d’un mateix títol per part de tots els membres participants. A l’actualitat hi ha 5 clubs en funcionament: Infantil, Juvenil, de novel·la, de literatura i cinema, de teatre.

Concursos

 

 

Conferències / xerrades

Contes XXL. Tots els divendres de maig a les 21h la biblioteca acull una sessió de contes per adults, un nou format de dinamització lectora adreçada als adults amb l’objectiu de difondre el gènere del conte entre aquest públic.

 

Debat a Bat. Programa juvenil de foment lector on àlbums il·lustrats, art, literatura i filosofia es donen la mà en aquest format d’activitat que busca comprometre els joves d’entre 12 i 16 anys

Formació. Al llarg de l’any s’ofereixen diversos cursos de formació de diferent durada.

Hores del conte

Espectacles infantils i familiars

Exposicions. La Biblioteca disposa d’una sala d’actes polivalent on s’hi poden organitzar també exposicions. La participació és oberta a tothom, només cal dirigir-se al personal bibliotecari que en valorarà la adequació en funció de la disponibilitat, l’espai i els recursos necessaris.

Laboratoris de lectura. Són espais de creació per a les famílies que conviden a experimentar al voltant de la lectura, gaudint de l’essència dels llibres infantils des de la vessant creativa.

Brou de lletres.  Projecte de prescripció lectora que consisteix en la presentació en format informal de les novetats mensuals rebudes a la biblioteca.

Presentacions de llibres

Sortides culturals

Tallers infantils i per adults

 

 

 

Trobades literàries amb escriptors

Visites escolars

Per a dinamitzar el fons es duen a terme diverses accions

Guies de lectura. Cada primer dijous de mes es presenten les novetats que s’acompanyen d’un llistat que les inclou.

Seleccions per adults i infants. Periòdicament es dediquen diferents espais de la Biblioteca a mostres de llibres i altres materials vinculats a temes d’actualitat